ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

ΣΑΛΑΤΑ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ.

500 Γρ. βίδες ή άλο κοντό ζυμαρικό.

200 Γρ. φιλέτο καπνιστή πέστροφα.

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

80 Γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι.

100 ml κρέμα γάλακτος.

100 Γρ. μαγιονέζα.

2-3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο.

Ο χυμός από ½ λεμόνι.

½ αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, πολύ λεπτές.

Ρόζ πιπέρι.Αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα μαζί με την καπνιστή πέστροφα κομματιασμένη και τα κρεμμυδάκια.

2) Ρίχνετε στο μπλέντερ το ροκφόρ, την κρέμα γάλακτος, την μαγιονέζα, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού. Χτυπάτε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3) Προσθέτετε την σάλτσα του ροκφόρ στην σαλατιέρα και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά. Γαρνίρετε με ροδέλες αγγουριού και πασπαλίζετε με ροζ πιπέρι. Σερβίρετε το πιάτο κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: