ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ

ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΜΕ ΜΕΝΤΑ
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.1 κιλό φρέσκες μικρές αντσούγιες, χωρίς τα κεφάλια τους.2 φλιτζάνια λάδι για τηγάνισμα.Αλάτι.2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες.½ φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι από λευκό κρασί.2 κουταλιές του γλυκού χοντροκομμένη μέντα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ρίχνετε το αλεύρι σ' ένα μεγάλο πιάτο και αλευρώνετε τις αντσούγιες. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζετε το λάδι να κάψει και τηγανίζετε τις αντσούγιες λίγες-λίγες, ώσπου να ροδίσουν. Τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζετε ελαφρώς.2) Αποσύρετε το τηγάνι απ' την φωτιά και αδειάζετε προσεχτικά το χρησιμοποιημένο λάδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σωτάρετε το σκόρδο για 2 λεπτά. Ρίχνετε το ξίδι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τη μέντα και αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά.3) Μεταφέρετε τις αντσούγιες σε μια μεγάλη πιατέλα και τις περιχύνετε με τη σάλτσα ξιδιού και μέντας. Τις αφήνετε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 4 ώρες, προτού τις σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: