ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΙΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΟΛΙΑ
ΥΛΙΚΑ

100 Γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

100 Γρ. πιπεριές μακρόστενες ψιλοκομμένες.

100 ml λευκό κρασί, ξηρό.

200 Γρ. ψιλοκομμένες τομάτες ή κονσέρβα κονκασέ.

Αλάτι και πιπέρι.

Ελάχιστη ζάχαρη.

100 Γρ. ελίες Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες.

2 φλιτζάνια ζωμό αρνιού ή βοδινού.Σπορέλαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: