ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ [ ΤΕΥΧΟΣ Νο 77 ]

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

ΨΩΜΙΑ

ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ

150 Γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα.150 Γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.150 Γρ. ζάχαρη.2 αυγά.50 Γρ. βούτυρο λιωμένο και λίγο ακόμη.1 φακελάκι μαγιά.2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Χτυπάτε τα αμύγδαλα στο μίξερ με 2 κουταλιές ζάχαρη, ώσπου να γίνουν σαν αλεύρι.2) Ρίχνετε το μείγμα σε μπολ και το ανακατεύετε με το αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά και προσθέτετε τα αυγά και το βούτυρο. Δουλεύετε ώσπου να γίνει μια ζύμη ομοιόμορφη.3) Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 180° C για 40 λεπτά.4) Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: